Çinli kurtarıcının Müslüman olma ihtimalini bile kabul edemediler, böyle inkar ettiler.
- HABERLER 7
Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin ardından Çin’den gelen ve ülkemizdeki arama kurtarma çalışmalarına katılan bir kurtarıcı, Yusufeli Belediyesi ekipleri aracılığıyla İslam’la tanıştırıldı.
Ancak bazı muhalif haber siteleri ve gazeteler, sosyal medyada servis edilen bu sahnelerin gerçeği yansıtmadığını, fotoğrafların yapay zeka ile oluşturulduğunu iddia etti.
Söz konusu fotoğrafları inceleyen uzmanlar ise ilgili kurumların aynı saçmalığa ortak olduğunu söyledi. Laboratuvar ortamında elde edilen sonuçlar sonucunda söz konusu fotoğraflar gerçektir.onaylanmış.
Muhalif BirGün gazetesi, Jun Cang adlı Çinli kurtarıcının İslam’la tanıştığı anları haber yapıyor” Yalan haber bu: Çinli kurtarıcıyı yapay zeka ile Müslüman yaptılar!“Diken” haber portalında içimizi ısıtan bu gelişme” Çinli yetkiliyi ‘zorla’ Müslüman yaptılar‘ o görmüş.
Her iki oluşumun içeriği incelendiğinde ise; Çinli kurtarıcı Jun Cang’ın şu an camide olmadığını; elinde Kuran ile fotoğraf çekilmediğini ve basında yer alan fotoğrafların “yapay zeka” ile oluşturulduğunu söyledi.tartışılıyor.
Bu iddiayı güçlendirmek isteyen iki medya organının da sosyal medyada dolaşan fotoğraflar üzerinde aldatıcı bir oyun oynadığı belirlendi.
Yukarıdaki kolaj, Çinli kurtarıcı Jun Cang’ın Malatya Yeşilyurt’ta ziyaret ettiği bir camide çekilmiş iki fotoğrafı içermektedir. Cang’a Yusufeli Belediyesi’nden Sinan Kaçmaz’ın eşlik ettiği görülürken, o anlara cami cemaati ve diğer ekipler şahit oldu.
YAPAY ZEKA SAHİP OLDU
Ancak BirGün ve Diken, bu iki gerçek fotoğraf üzerinde bazı manipülasyonlar yaparak, internet üzerinden yaptıkları yayınlarla Jun Cang’ın İslam’la tanıştığı anların gerçek olmadığını savundu.
Her iki medya kuruluşunun da paylaştığı fotoğrafta Sinan Kaçmaz ile o sırada camide bulunan bir çocuğun yüz hatları farklılaştırılarak Jun Cang’ın camiye gidip Kur’an-ı Kerim ile fotoğraf çektirdiği anlara iftira atılmaya çalışıldı. elinde bir.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik öğretim üyesi Doç. Cihangir Tezcan, konuşmaya konu olan görüntüler üzerinde incelemelerde bulunduktan sonra, ilgili fotoğraflarda değişiklikler olduğuna dikkat çekti. Tezcan, bu değişikliğin ‘manipülatif’ olduğunu savundu.
Jun Cang’ın mescitteki ham fotoğraflarını da inceleyen akademisyen, ham görüntülerin düşük ışık ve flaş yansıması nedeniyle bozulması nedeniyle her iki sahnenin de “yapay zeka” ile üretilemeyeceğini söyledi.gerçekleştiğini kaydetti.
ONLARA “KURMACA KARAKTER” İSİMLERİ VERİLDİ
Cihangir Tezcan’ın açıklamaları dışında Malatya’da yapılan enkaz çalışmaları sırasında Jun Cang’ın diğer ekiplerle birlikte fotoğraflandığı öğrenildi.
Bir gün: ” Jun Cang’ın hiçbir açıklaması haberlerde yokBöyle bir kişinin deprem bölgesinde olmadığını üstü kapalı olarak ima etti. Ancak Cang’ın yeni fotoğrafıyla bu algı çürütüldü.