Haber

Moskova’da Ege mutfağından lezzetlerin tanıtımı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında 21-27 Mayıs’ta kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği bir program gerçekleştirdi.

Moskova’daki büyükelçilik rezidansında Türk Hava Yollarının (THY) katkısıyla düzenlenen programa, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, diplomatik misyon ve medya temsilcileri ile davetliler katıldı.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Başkatibi Gözde Çolak, Ege bölgesi ve bölgeye has lezzetlere yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Programda, Türkiye’den gelen aşçı Hasan Aydın Yiğit tarafından hazırlanan Ege mutfağına özgün lezzetler misafirlere ikram edildi.

Hangi lezzetler yer aldı?

Ege bölgesi lezzetleri arasında Ege peynirleri, fava, deniz börülcesi salatası, semizotu salatası, kabak sıyırma, şakşuka, mücver, havuç tarator, atom, pırasalı börek, su böreği, zeytinyağlı enginar, enginarlı pilav, zeytinyağlı yaprak sarma, zeytinyağlı lahana sarma, zeytinyağlı biber dolması, ahtapot salatası, güveçte karides, balkabağı sinkonta, İzmir köfte, incir uyutma, irmik helvası, sakızlı muhallebi, badem ezmesi, ev yapımı limonata ve Türk kahvesi yer aldı.

Büyükelçi Bilgiç, dünyadaki kültürleri tanımak ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmak için Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başladığını anlatarak, düzenledikleri bugünkü etkinlikle de Türk kültürünü Rusya’da tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Rusya’da çok sayıda Türk restoranı bulunduğunu, Rusların Türk yemeklerini iyi tanıdıklarını dile getiren Bilgiç, “Türk mutfağı çok çeşitlidir ve Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı malzemeler, farklı pişirme teknikleri, farklı yiyecekler, balıklar, sebze yemekleri bulabilirsiniz.” dedi.

‘Kanuni Sultan Süleyman’ın döneminde 400’den fazla aşçı çalışıyordu’

Türklerin Orta Asya’dan göçtüğünü ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu’nun da kurulmasıyla geniş bir mutfak kültürü geliştirdiğini anlatan Bilgiç, Kanuni Sultan Süleyman döneminde saray mutfağında 400’den fazla aşçının çalıştığını anlattı.

Bilgiç, Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya genişlemesiyle Türk mutfağının da geliştiğini ifade etti.

Küreselleşme çağında farklı kültürler hakkında internetten çok sayıda bilgi edinilebileceğini anlatan Bilgiç, “Ama yemeklerin tadını alamazsınız. İşte bu yüzden yemeğin tadına bakmak için ya seyahat etmeniz ya da aşçının buraya gelip yemeği sizin için hazırlaması gerekiyor. İşte biz de bugün bunu yapıyoruz.” diye konuştu

haber-selcuklu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Çatma Mescit Escort
Burgazada Escort
Piri Mehmet Paşa Escort
Sultaniye Escort
Orta Escort
Şenlikköy Escort
Çatalmeşe Escort
Küçükbakkalköy Escort
Kalyoncu Kulluğu Escort
Çengeldere Escort
Yenişehir Escort
Göztepe Escort
Bağlarbaşı Escort
Yeni Çamlıca Escort
Osmanköy Escort
Turgut Reis Escort
Hırka-i Şerif Escort
Ömerli Escort
Hisarbeyli Escort
Cevizli Escort
Namık Kemal Escort
Söğütlü Çeşme Escort
Anadolu Yakası Escort
Ovacık Escort
Mesihpaşa Escort
Çiftlikköy Escort
Nişanca Escort
Ovayenice Escort
Çiftlikköy Escort
Küplüce Escort
Örcünlü Escort
Dumlupınar Escort
Sarıyer Escort
Atatürk Escort
Atatürk Escort
Gümüşpınar Escort
Parseller Escort
Değirmençayırı Escort
Ferhatpaşa Escort
Bağcılar Escort
Örnekköy Escort
Selimpaşa Escort
Sururi Mehmet Efendi Escort
Çakmak Escort