Ekonomi

“BAE’den para getirerek Türkiye’den şirketlere ortak olmak isteyen çok kişi var”

Kredi piyasasının henüz açılmadığını ve dolar bazında yüzde 5 küçüldüğünü belirten Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, Körfez bölgesi ile yapılan anlaşmalara dikkat çekerek, çok sayıda anlaşma olduğunu belirtti. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen söz konusu bölgeden insanlar.

Bloomberg HT yayınına katılan Kiziroğlu, yurt dışı açısından güzel gelişmeler olduğunu belirterek, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gittiğini belirterek, “Türkiye limitleri açmaya başladı. .Bankalar onlardan borç alacak, reel sektöre verecek.Belki devlete borç para verecekler.Para verecekler ama onun dışında her gün birileri arıyor. Türkiye’de yatırım yapacak şirket aradıklarını söylüyorlar. BAE’den para getirerek şirketlere ortak olmak isteyen çok insan var” dedi.

Kiziroğlu, söz konusu bölgede ‘Türkiye’ye yatırım’ kararı alındığını belirterek, “Para gelip gitmeyecek. Şirketlere ortak olalım, sonra şirket satın alıp o bölgede büyütelim diyorlar. Büyük ihtimalle altyapı yatırımları ve büyük şirketlerle ortaklıklar da bunlar arasında yer alıyor.” söz konusu.

Kiziroğlu, banka düzenlemelerinin finansmana erişim açısından durumu biraz zorladığını belirterek, bunlar iade edildiğinde finansmana erişimin iyileşeceğine inandığını, finansal yeniden yapılandırma anlaşmalarının geri dönüşünün piyasaların önünü açacağına inandığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu