Haber

Bosna Hersek Bakanı Konakoviç: “Türkiye’den tarif edilemez özel duygularla döndüm”

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç, Türkiye’den insan aklının tarif etmekte zorlandığı özel duygularla döndüğünü söyledi.

Türkiye ve Almanya ziyaretlerinin ardından başkent Saraybosna’da basın toplantısı düzenleyen Konakoviç, temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından geçtiğimiz hafta Türkiye’ye giderek Ankara ve Hatay’da temaslarda bulunan Konakoviç, arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersekli heyetlere teşekkür etti. deprem bölgesi.

Sarsıntılı bölgede çok zor manzaralarla karşılaştığını söyleyen Konakoviç, “İnsan aklının tarif etmekte zorlandığı özel duygularla döndüm. Bu bağlamda buradan ayrılan ekipler gerçekten inanılmaz işler başardı.” söz konusu.

Bosna Hersek’in arama kurtarma çalışmalarında en aktif ülkeler arasında yer aldığına işaret eden Konakoviç, “Sayısal olarak zirvedeydik. Ekiplerimizle gurur duyuyoruz.” dedi.

Konakovic, Almanya’da katıldığı Münih Güvenlik Konferansı hakkında da şunları söyledi:

“Konferanstan büyük bir memnuniyetle ayrıldığımızı söyleyebilirim. Bosna Hersek’in Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci açısından da olumlu bir hava oluştu.”

Konakoviç, bölge ülkeleri Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan’ı da ziyaret edeceğini kaydetti.

Bu arada depremlerin olduğu ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına Bosna Hersekli 234 kişiden oluşan 13 ekibin katıldığı ve 26 kişiyi sağ kurtardığı paylaşıldı.

ozalphaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu